Skip to content

Deprem Testi

Konut Yapısı, İş Merkezi, Toplu Konutlar, Siteler ile Okul, Hastane, Poliklinik, Her türlü Sağlık Yapısı, Tüm Eğitim Yapıları, Üniversiteler, Yurt, Sağlık Yapıları, Poliklinikler, Sağlık Ocakları, Kurslar, Bakımevleri, Her Çeşit Üretim Tesisleri, Fabrikalar, Tüm Kamu Binaları, Spor Salonları, Eski Eserle, Tarihi Eser Binalar, Her Çeşit ve Amaç ile kullanılan binalar ile Özel Yapıların Tüm Bakanlıklarda İl, İlçe Müdürlüklerinde, Tüm Belediyelerde, Tüm Resmi Kurumlarda geçerli Bilgi Amaçlı veya İşyeri Açma Çalışma Ruhsatı, Binada Oturulabilir Kullanabilir İzni için Deprem Testi yaptırıp Deprem Dayanıklılık Raporu  için BAKANLIK YETKİLİ KURULUŞU TEKTAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMAN KADROSU ile SİZE hizmet vermektedir.

Deprem Testini BİLGİ amaçlı da yapıyoruz. Böylece binanızın deprem risk durumunu öğrenip ona göre karar verebilirsiniz. Depreme Dayanıksız Binalarınızın Deprem Dayanım Testinin yapılması Bina Güçlendirme Projesinin hazırlanması Binanız için Dayanıklılık Raporunun düzenlenmesi ile Bina Güçlendirme Uygulaması da Uzman Ekiplerimizce yapılmaktadır. Bina Güçlendirmesinde kullanmak üzere Hak sahiplerine Devlet Teşvikli EN UYGUN Koşullarda Bina Güçlendirme Kredisini anlaşmalı Bankalarımızdan çıkarıyoruz. Talep etmeniz halinde Deprem Riskli olan binanızı Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa ediyoruz.

Şirketimiz deprem testi, deprem raporu, bina güçlendirme, kentsel dönüşüm hizmetlerini de uzman teknik kadrosu ile sunmaktadır.

Deprem Testi İçin Gerekli Belgeler

Deprem Testi için hak sahiplerinden bir kişinin bize başvuruda bulunması yeterlidir. Eğer kiracı iseniz ve kiracı olduğunuz bina için deprem Testi yaptırmak istiyorsanız hemen bizi arayın size yardımı olalım. Deprem bina testi yaptırmak için şirketimize Başvuru dilekçesi ve tapu fotokopisi ile başvuruda bulunmanız yeterlidir. Başvuru dilekçesi şirketimiz tarafından size iletilecektir. Binanızın Statik Projesi , Mimari Projelerini de tarafımıza iletmeniz halinde bu projelere göre binanızın mevcut durumunun kontrolü yapılır aksi halde binanızın taşıyıcı sistem rölevesi uzmanlarımız tarafından hazırlanır. Mevcut Binanıza ait Zemin etüdü veya daha önce Deprem Güvenliği için alınmış Teknik Raporlar var ise bunları da bize iletmeniz halinde bu raporlar uzmanlarımız tarafından incelenip aşağıda maddeler halinde verilen teknik çalışmalar yapılarak binanız için deprem dayanıklılık raporu hazırlanır.

  • Başvuru Dilekçesi (tarafınıza iletilecektir)
  • Tapu Fotokopisi
  • Var ise; Bina Statik Projesi
  • Var ise; Bina Mimari Projesi
  • Var ise; Bina Zemin Etüd Raporu
  • Var ise; Daha önce Bina için alınmış Teknik Raporlar

Deprem Testi İçin Binanızda Yapılan Teknik Çalışmalar

  1. Binanın oturduğu Zemin durumunu belirlemek için Zemin Etüdü hazırlanır.
  2. Binanın mevcut durumu için BİNA RÖLEVESİ çizilir.
  3. Var ise tarafımıza iletmiş olduğunuz bina projelerine göre mevcut binanız yerinde kontrolü sağlanır.
  4. Zaman içinde depremlerden,  yapı malzemesinden, çevresel koşullar nedeni ile Binada oluşmuş Yapısal Hasarlar tespit edilir.
  5. Binadan yeter sayıda Karot  ile Beton numune alınarak numunelerin Yapı Laboratuvarında testleri yapılır; Bina Beton Dayanımı belirlenir.
  6. Röntgen Cihazı ile Betonarme Taşıyıcı elemanlardaki demirlerin çap, adet, aralıkları belirlenir.
  7. Betonarme Taşıyıcı elamanların bazılarında sıyırma işlemi yapılarak Demirlerdeki pasın buna bağlı taşıyıcı elamanlardaki zayıflamalar tespit edilir.
  8. Bilgisayara’ da Binanın 3 Boyutlu Modeli tasarlanır; Binaya DEPREM Yükleri etki edilerek Bina Deprem Dayanıklılığı Belirlenir.
  9. Binada yapılan tüm çalışmalar ve elde edilen veriler ışığında BİNANIZA ait DEPREM DAYANIM RAPORU hazırlanır.

Deprem Testi Nasıl Yapılır?

Bina deprem riskinin belirlenmesi için öncelikli olarak binanın oturduğu zeminin durumunun tespiti amacı ile zemin etüt çalışmaları yapılır.  Binanın mevcut durumunun belirlenmesi için yapının rövelesi teknik ekibimizce hazırlanır. Daha önce meydana gelmiş depremler veya çevresel koşullardan dolayı binada meydana gelmiş hasarlar yerinde tespit edilir. Yapının uygun olan alanlarından karot makinası ile beton numuneler alınır. Bu numuneler yapı laboratuvarında basınç testine tabi tutulur. Yapılan testin sonucunda yapının beton dayanımı belirlenir. Röntgen cihazı ile tahribatsız olarak betonarme yapı taşıyıcı eleman demirlerinin çap, adet ve aralık bilgileri elde edilir.

Bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda sıyırma yapılarak demirlerdeki paslanma durumu tespit edilir. Böylece taşıyıcı elemanlarda zamanla meydana gelmiş dayanım kayıpları tespit edilir. Bilgisayar da yapı taşıyıcı sistemi 3 boyutlu modeli tasarlanır; bu model üzerinden yapıya deprem yükleri etki ettirilir. Yapılan tüm teknik çalışmalar sonucunda  yapının deprem dayanımı , deprem güvenliği tespit edilir. Tüm çalışmalar sonucunda binanız için Deprem Testi Raporu hazırlanıp binanız deprem riski hakkında size bilgilendirme yapılarak rapor tarafınıza teslim edilir.

HEMEN BİZİ ARAYIN, UZMANLARIMIZ İLE GÖRÜŞÜN SİZE HER KONUDA YARDIMCI OLALIM.