Skip to content

Riskli Yapı Tespiti

Binanızı Kentsel Dönüşme sokmak veya Bilgi Amaçlı  Riskli Yapı Tespitini yaptırıp Riskli Yapı Tespit Raporunu almak için Bakanlık Yetkili Kuruluşu TEKTAŞ Kentsel Dönüşüm’ e başvuruda bulunmanız yeterlidir. Başvurunuz ile Uzmanlarımız binanızda tüm teknik incelemeleri yaparak Binanız için Riskli Yapı Tespit Raporunu hazırlayıp yapılan tüm çalışmalar ve Rapor Sonucu hakkında size detaylı bilgi verir.

Hazırlamış olduğumuz Riskli Yapı Tespit Raporunda binanız SON DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE DEPREME DAYANIKSIZ (Riskli) ÇIKAR İSE Depreme karşı Binanızın Güçlendirilebilir veya Kentsel Dönüşüm kapsamında binanız yeniden inşaa edilebilir. Her İki durum için de TEKTAŞ Kentsel Dönüşüm Uzmanları size detaylı bilgilendirme yapar. Talebiniz ile  Uzmanlarımız Binanızın Güçlendirilmesi veya Kentsel Dönüşüm kapsamında Yeniden İnşaası için Tüm Devlet Teşviklerini,  Kredileri sizin adınıza çıkarıp, güçlendirme veya yeni bina projelerini çizip gerekli Ruhsatları alıp binanızın Güçlendirme İnşaatı veya Yeniden İnşaatını yapıp Binanızı size teslim eder. Tüm Detayları ve süreci TEKTAŞ Kentsel Dönüşüm Uzman Kadrosu sizin adınıza yürütür.

Hazırlamış olduğumuz Riskli Yapı Tespiti Soncunda BİNANIZ DEPREME DAYANIKLI olup olmadığını yapacağımız risk tespiti çalışmasında net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ayrıca tarafımızca hazırlanan Riskli Yapı Tespit Raporunu BİLGİ AMAÇLI veya TÜM RESMİ KURUM, KURULUŞ, BAKANLIKLAR, BELEDİYELER’ de KULLANABİLİRSİNİZ.

Riskli Yapı Tespiti Nasıl Yapılır ?

Hak sahiplerinden birinin bize başvuruda bulunması ile depreme karşı güvenli olmadığını veya daha önceki depremlerde hasar gördüğünü veya dayanımını kaybettiğini  düşündüğünüz binanızın risk yapı tespiti yönetmeliğe uygun olarak şirketimiz uzman kadrosu ile yapılır. Yapılan teknik ve detaylı incelemeler sonucunda binanızın depreme güvenli olup olmadığı binanız için hazırlayacağımız riskli yapı tespiti raporu ile belirlenecektir. Bu raporu BİLGİ AMAÇLI olarak da alabilirsiniz. Böylece binanız riskli ise binanızın güçlendirme veya kentsel dönüşümde yeniden inşa etme  kararını  hak sahipleri olarak alıp hazırlanmış raporu bu almış olduğunuz karardan sonra Resmi İdarelerden onaylatıp binanızı depreme güvenli hale getirebilirsiniz.

Bina riskli ise raporun onayı bağlı bulunduğunuz Belediye veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınır. Raporun ilgili idare tarafından onaylanmasından sonra bina tapu kütüğüne riskli yapı şerhi düşürülür. Yapılan inceleme ve idare onayı ile Riskli olduğu tespit edilen binadaki hak sahiplerine ilgili idare resmi bir yazı ile binanın yıkımı için 60 günlük bir süre verir. Eğer 60 günlük sürenin sonunda eğer hak sahipleri binayı yıkmazlar ise ilgili idare maliklere  ek 30 günlük süre verip bu sürenin de dolmasından sonra  riskli yapı yıkılır.

Riskli bina malikler tarafından yıkılmaz ise ilgili belediye Yıkım Masraflarını maliklerden alarak Riskli Yapının yıkımını gerçekleştirir. Yıkım gerçekleşmeden önce riskli yapının su, doğalgaz, elektrikleri kesilerek binanın yıkımı gerçekleştirilir. Bu süreç sonunda kentsel dönüşüm kapsamına girmiş binadaki malikler çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığının sağlamış olduğu kredi ve kira yardımı desteklerinden yararlanabilirler.

Riskli yapıların tespitine dair talebiniz firmamız tarafından değerlendirilir. Uzmanlarımız gerekli teknik incelemeleri yapar. Haricinde binaların güçlendirilmesi ve kentsel dönüşüm kapsamında da yeniden inşası için talep oluşturabilirsiniz. Firmamız tüm bu süreçleri sizin adınıza yönetir ve size gerekli bilgi akışını sağlar.

Riskli Yapı Nedir ?

Kentsel dönüşüm mevzuatı kapsamında riskli yapı nedir? sorusunun cevabı can ve mal güvenliğiniz içinde içinde yaşadığınız, çalıştığınız veya hizmet verip hizmet aldığınız binaların depreme karşı güvenli olup olmadığının tespitidir. Binanızın deprem riskli olup olmadığının anlaşılması için konusunda uzman şirketler tarafından yapılan teknik tespitlere de riskli yapı tespiti denir. Genel olarak binanız eski, depreme dayanıksız,  ekonomik ömrünü tamamlamış ve yapılan riskli yapı tespiti çalışmaları sonucunda da depreme güvenli olmadığı belirlenirse binanız riskli yapıdır. Binanızın depreme güvenli olup olmadığı için ister BİLGİ amaçlı isterse RESMİ amaçlı olarak binanıza risk tespiti yaptırıp binanıza deprem dayanıklılık raporu alabilirsiniz.

Binanızın riskli yapı tespiti çalışmalarında bu konuda uzman ve güvenilir şirketler ile çalışmak oldukça önemlidir. Binanızın BİLGİ amaçlı isterse RESMİ amaçlı riskli yapı tespit çalışmaları ile binanızın depreme karşı güçlendirilmesi veya kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilme süreçlerinde BİZİMLE iletişime geçip merak ettiğiniz tüm detayları öğrenip tüm hizmet almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Riskli Yapı Tespiti, Güçlendirme ve Kentsel Dönüşüm kapsamında çalışan şirketimiz tüm süreci eksiksiz bir şekilde yürütüp sizi süreç hakkında bilgi sunacaktır.

HEMEN BİZİ ARAYIN, UZMANLARIMIZ İLE GÖRÜŞÜN SİZE HER KONUDA YARDIMCI OLALIM.