Skip to content

Bina Güçlendirme Projesi

Birçok deprem kuşağı nedeni ile ciddi deprem riski altında bulunan Ülkemizde depreme karşı alınan önlemler kapsamında depreme dayanıksız, deprem riskli binaların depreme güvenli hale getirilmesi için  binalar güçlendirilir böylece depremlerde can ve mal kayıplarının önüne geçilmiş olur. Güçlendirme inşaatından önce binada gerekli teknik tespitler yapılarak bina güçlendirme projesi hazırlanır ve bu proje kapsamında bina için en doğru güçlendirme yöntemleri ile bina güvenli gale getirilir.

Deprem riskli olduğunuz her tür Konut, Site, Çok Katlı Binalar, İşyerleri, Plazalar, her türlü eğitim yapısı, Okullar, Üniversiteler, Kamu Binaları, Hastaneler, Poliklinikler, Sağlık Hizmet Binaları, Spor Yapıları, Fabrikalar, Silolar, ile TARİHİ ESER binalar,  her türlü Deniz Yapısının Deprem Testinin yapılması; Deprem Dayanıklılık Raporlarının hazırlanması;  Bina Güçlendirme Projesinin çizilmesi, Bina Güçlendirme Maliyetlerinin çıkarılması, Bina Güçlendir İnşaatının  Yapılması ve Tüm Teknik Danışmanlık ve Proje Kontrollük Hizmetleri için UZMAN KADROMUZ İLE SİZLERE HİZMET SUNUYORUZ.  

Binaların güçlendirilme inşaatına başlamadan önce binada gerekli teknik tespit yapılar binaların gerçek deprem riskleri belirlenir. Tüm teknik tespitlerden sonra binanın deprem riskli olup olmadığı depreme karşı nasıl güçlendirme yapılması gerektiğine karar verilir. Binaya ait teknik veriler ışığında öncelikli olarak bina güçlendirme projesi çizilir ve bu projeye göre güçlendirme inşaatı yapılarak bina depreme güvenli hale getirilir. Şirketimiz Depreme Dayanıksız Binalarınızın Güçlendirme İnşaatında kullanmak üzere Hak sahiplerine EN UYGUN Koşullarda Bina Güçlendirme Kredisini anlaşmalı Bankalarımızdan çıkarıp; binanızı en hızlı ve güvenli şekilde depreme karşı güçlendirmesini yapıyoruz.

Bina Güçlendirme Projesi Etapları

Bina güçlendirme projesi için öncelikle binada gerekli tespitler yapılarak binanın gerçek deprem güvenliği tespit edilir. Bu tespitler sırası ile binanın bulunduğu alan için zemin etüd raporu hazırlanır, bina taşıyıcı sistem rövelesi çizilir, yapının taşıyıcılarından karot makinası ile beton numuneleri ve bina beton dayanımı belirlenir. Röntgen aleti ile bina betonarme elemanlardaki demirlerin adet, çap ve aralıkları tespit edilir, elde edilen tüm bilgiler ile bilgisayarda deprem analiz ve hesaplamaları yapılarak binanın deprem güvenliği belirlenir. Yapılan çalışmalar neticesinde bina için deprem raporu hazırlanarak  başvuru sahibine teslim edilir. Uzmanlarımız deprem raporu ve binanın deprem güvenliği ile ilgili size detaylı bilgi verir.

Yukarıdaki tüm teknik çalışmalardan sonra binanız deprem riskli ise binanızın güçlendirme inşaatı için öncelikli olarak bina güçlendirme projesi çizilir, bina için doğru güçlendirme yöntemleri belirlenir ve yerinde bina güçlendirme inşaatı yapılarak depreme güvenli olarak binanız hak sahiplerine teslim edilir. Bina güçlendirme uygulamaları çok detaylı ve hata kabul etmediği için konusunda uzman bir ekip ile bu sürecin yürütülmesi önemlidir.

Bina Güçlendirme Teknikleri

Depremlerin sürekli meydana geldiği ülkemizde deprem riskli yapıların can ve mal güvenliği için güçlendirilmesi önemlidir. Binalarda bir çok bina güçlendirme yöntemleri kullanılır. Betonarme binaların güçlendirilmelerinde beton, çelik, karbon fiber gibi malzemeler kullanılarak kolonlar, kiriş ve diğer taşıyıcılarda mantolama yöntemi ile taşıyıcı elemanın dayanımının arttırılması amaçlanmaktadır. Böylece binanın da taşıma kapasitesi arttırılarak depreme karşı daha dayanıklı olması sağlanır.

Bina takviye ve güçlendirme yöntemleri arasında günümüzde en az hasar ile güçlendirme yapmak için en çok tercih edilen bina takviye güçlendirme yöntemlerinden birisi karbon fiberdir. Karbon fiberin kullanılmasının en önemli sebebi hızlı ve kolay uygulanabilmesidir. Bina takviye güçlendirme uygulamaları binanın durumuna en uygun güçlendirme yöntemleri ve buna bağlı olarak en doğru malzemeler kullanılmalıdır her binaya aynı güçlendirme yöntemi ve malzemesi kullanılmaz. Bu nedenle öncelikle binada gerekli deprem testi ve deprem hesaplamaları yapılması doğru güçlendirme teknikleri belirlendikten sonra bina takviyesi yapılmalıdır aksi halde binaya yarar yerine zarar verilmiş olur.

Bina güçlendirme uygulamalarımız profesyonel ekibiz tarafından teknik şartnamelere, bina güçlendirme projesine uygun olarak firmamızın güvencesi dahilinde yapılmaktadır.

Yapıların güçlendirilmesi aşamasında genellikle aşağıdaki yöntemler uygulanmaktadır:

  • Çelik mantolama,
  • Betonarme mantolama,
  • Çatlaklarda Epoksi enjeksiyon yapılması,
  • Binaya Betonarme perde eklenmesi,
  • Kirişlerin güçlendirilmesi
  • Kolonların güçlendirilmesi,
  • Kolon, Kiriş ve diğer taşıyıcı elemanlarda karbon fiber kullanılması,
  • Temellerin radye temele dönüştürülerek güçlendirilmesi,
  • Binada depreme karşı izolatör kullanılması,

HEMEN BİZİ ARAYIN, UZMANLARIMIZ İLE GÖRÜŞÜN SİZE HER KONUDA YARDIMCI OLALIM.